آموزش شهروندی :   

امکانات

پروژه های سازمان آتش نشانی شهریار

 

بروشور توصیه های ایمنی بازار - آتش نشانی شهریار

 

شماره تماس با سازمان:65222122

 

شماره تلفن حراست سازمان:65271252

 

شماره تلفن بازرسی سازمان:65279105

پورتال اطلاع رسانی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شهریار

روز سه شنبه بیست و سوم آذرماه نودوپنج مهندس کریمی مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شهریار در معیت جناب آقای مهندس قربانی مسئول ستاد بحران فرمانداری شهرستان شهریاراز نمایشگاه دستاوردها و توانمندی های شرکت های وطنی در زمینه مدیریت بحران بازدید به عمل آوردند.

3366

3367

3368

3369

3370

3371

3372

3376

3373

3374

3375

پورتال اطلاع رسانی سازمان آتش نشانی وخدمات ایمنی شهرداری شهریار

3364

در راستای اجرای طرح بازدید رایگان از دودکش های ساختمانی در مناطق مختلف شهریار کارشناسان پیشگیری سازمان آتش نشانی وخدمات ایمنی شهرداری شهریار در پی تماس برخی از همشهریان با سامانه 125 از اجرای طرح فوق از تاریخ یکم آبانماه نودو پنج لغایت بیست و دوم آذر ماه نودو پنج 1500 مورد مشاوره تلفنی و تعداد 300 مورد دودکش تصرفات مسکونی،تجاری وصنعتی را مورد بازدید وارزیابی قرار داده ونسبت به مشاوره وارائه دستور العمل ایمنی لازم جهت رفع نقص وایمن سازی محیط به ساکنین محل اقدام لازم به عمل آورده ودر مشاهدات خود عمده مشکلات موجود را به شرح ذیل گزارش نموده اند.

1-وجود دودکش در نمای ساختمان

2-استفاده از چند دستگاه گاز سوز از یک دودکش مشترک

3-عدم وجود کلاهک H بر روی لوله های دودکش

4-عدم استفاده لوله دودکش با قطر مناسب جهت وسایل گرمایشی گاز سوز

لازم بذکر است همشهریان محترم می توانند در صورت مشاهده هر گونه مورد نا ایمن در ارتباط با دودکش های ساختمانی سریعا مراتب را باشماره تلفن های 12-65284010-،65224444 و 125 به همکاران سازمان آتش نشانی شهریاراعلام نمایند.
همکاران بصورت24 ساعته(شبانه روزی)آماده پاسخگوئی به سئولات شما می باشند.

پورتال اطلاع رسانی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شهریار

طی هفته گذشته تعداد 500 نفر از دانش آموزان دو مقطع تحصیلی شامل مدرسه ابتدائی رهروان امام و فرشتگان آذین و نونهالان مهد کودک سرزمین غنچه ها آموزش اصول و مبانی حریق و نحوه کار با خاموش کننده های دستی و جلوگیری از خطرات احتمالی گازگرفتگی را بصورت تئوری و عملی جمعا به مدت شش ساعت  توسط مربیان آموزشی سازمان در محل مدارس فوق طی نمودند.

3358

3359

3360

3361

3362

3363

3365

 

 

پورتال اطلاع رسانی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شهریار

نگاه متفاوت یک کارشناس ارشد ایمنی به دو پدیده این‌روزها؛

تجویز مسکن برای سرطان آلودگی‌هوا و گازگرفتگی

داود براتی

بیش از سه‌دهه است که دو پدیده اخبار روزهای سرد نیمه دوم سال را تحت تاثیر قرار می‌دهد و هر روز خبرهای مختلفی از آن به گوش می‌رسد، آلودگی هوا و گازگرفتگی گرچه ممکن است در نگاه اول ارتباط چندانی به‌هم نداشته باشند اما یک کارشناس ارشد ایمنی و ترافیک این دو را مرتبط به یکدیگر می‌داند و معتقد که دستگاه‌های مسئول در این راستا به وظایف خود عمل نکرده و تمام بار پیشگیری از این دو پدیده به دوش مردم افتاده است.

داوود براتی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره ارتباط میان گاز گرفتگی و آلودگی هواگفت:  بعضی نهادها و مسئولان اقداماتی را برای بهبود شرایط و کاهش عوارض مطرح ‌کرده‌اند اما متاسفانه در این میان با اجرای تصمیماتی همچون محدودیت استفاده از خودرو در معابر شهری، تعطیلی مدارس، توجه به شرایط ایمنی دودکش‌ها و کارکردن صحیح وسایل گرمایشی و حرارتی و ... از مردم خواسته می شود که نقش خود را در این زمینه ایفا کنند و در واقع می‌توان گفت که بار تمام این اقدامات بر دوش مردم می‌افتد و گویا تنها مردم باید کاستی ها و نواقص را جبران کنند.

این کارشناس ارشد ایمنی و ترافیک با طرح این پرسش که چرا باید شهروندان هزینه‌ها را به‌طور مستقیم و غیر مستقیم پرداخت کنند؟ ادامه داد:  این‌طور به‌نظر می رسد که سایر حلقه ها و عناصر ذیربط در صحت و درستی بوده و مردم نقش اصلی را در خراب و خراب‌تر شدن و تداوم شرایط ناهنجار آلودگی‌ها و ریسک خطرات گاز گرفتگی دارند و اگر آنان را با محدودیت مواجه کرده یا مجبور به انجام یکسری اقدامات کنیم مشکل حل خواهد شد، در حالی که گرچه اقدامات از سوی مردم نیز باید انجام شود اما قطعا این‌ها اقداماتی کاملی نیست.

این کارشناس ارشد ایمنی و ترافیک با بیان اینکه آلودگی هوا و گازگرفتگی و  عوارض ناشی از آن جزو دغدغه‌های شهروندان است، گفت:‌ باید توجه کرد که صرفا اقدامات سطحی و بدون توجه به زیر ساخت ها و نگاه همه جانبه به زوایا و ابعاد مختلف موضوع نمی‌توان با این پدیده‌هامقابله کرد.

وی ادامه داد:  نگاهی موشکافانه به پیشینه اقداماتی که منجر به معضل آلودگی هوا و افزایش تلفات انسانی در حوادث گاز گرفتگی با گاز  مونو اکسید کربن شده بیانگر آن است که بازیگران اصلی در فراهم کردن  شرایط پرمخاطره در ایام کاهش درجه حرارت هوا ، شهروندان نیستند بلکه حلقه‌هایی هستند که با رویکرد منافع اقتصادی فقط به افزایش منافع مادی توجه کرده‌اند و متاسفانه هنگام بروز این شرایط  حضور موثری در کاهش ریسک ها و بهبود شرایط کنونی ندارند.

براتی با اشاره به تفکیک کنتورهای گاز در ساختمان‌ها و مجتمع های مسکونی افزود: علی‌رغم اینکه از مهمترین ملاحظات توسعه گاز شهری و به ویژه در تفکیک کنتورهای گاز رعایت فاکتور ایمنی و مسائل زیست محیطی است، متاسفانه به این مهم هیچ توجهی نشده است و این اقدام صرف نظر از خطرات نشت گاز و تبعات آتش سوزی و انفجارات گاز شهری که ریسک آن در اماکن شهری با رشد روزافزون همراه است با حذف  موتورخانه های حرارتی و گرمایشی در ساختمان‌ها و تعبیه دستگاه‌های  پکیج ، آبگرمکن و بخاری گازی موجب شده است که در مقایسه با گزینه حرارت مرکزی هم ریسک گازگرفتگی با گاز مونو اکسیدکربن  افزایش یابد و سبب افزایش آلودگی هوا در فصل سرما شود.

تهران، شهری پر از پالایشگاه شده است!

این کارشناس ارشد ایمنی و ترافیک درباره ارتباط میان حذف سیستم‌های حرارتی مرکزی و افزایش آلودگی هوا به ایسنا گفت: به‌کارگیری صدها هزار دستگاه جایگزین از قبیل پکیج ، آبگرمکن و بخاری با دودکش‌های مستقل، مجتمع‌های مسکونی را همچون پالایشگاه‌هایی با ده‌ها و شاید صدها مخزن سوخت و تولید گاز می‌کند.

براتی با بیان اینکه در موتورخانه های مرکزی شرایط برای سوخت کامل و تامین هوای احتراق راحت‌تر است، گفت: از سوی دیگر فعالیت‌هایی که برای پیشگیری از خطرات گازگرفتگی و همچنین آلودگی هوا صورت می گیرد عمدتا شامل توصیه های ایمنی به مردم برای ارتقای کیفی توانمندی شهروندان برای نقش خود امدادی است. در حالیکه صدها هزاردستگاه‌ گازسوز در ساختمان‌ها وجود دارد که در شرایط نامناسب و در تعارض با استانداردها نصب شده اند.

 وی با بیان اینکه نقش دستگاه‌های گاز سوز و دودکش‌ها در افزایش مستمر آلودگی ها در فصل سرما در داخل و بیرون ساختمان‌ها، مورد توجه اساسی نیست، گفت:‌ متاسفانه باید گفت که بسیاری از  متولیان و دست اندرکاران مربوطه در این ایام فقط نظاره گر هستند.

این کارشناس ارشد ایمنی و ترافیک با اشاره به محدودیت‌های ایجاد شده برای شهروندان در ایام آلودگی هوا، اظهارکرد: نگاهی به شرایط حمل و نقل و سفرهای شهری بیانگر آن است  که گزینه بهتر برای بسیاری از شهروندان همچنان استفاده از خودروهای شخصی است و این درحالی است که در تجارب جهانی در کلانشهرها سفرهای درون شهری به گونه‌ای مدیریت و طرح ریزی می‌شود که شهروندان گزینه اصلی خود را استفاده از خودروهای عمومی باور دارند و مسئولان مربوطه نیز در تولید خودروها و کنترل خودروهای شهری به دنبال کاهش سهم آلایندگی ناشی از ضعف و کاستی انواع خودروها هستند.

توسعه نامناسب تهران و آلودگی هوا

براتی با اشاره به طراحی شهری پایتخت و توسعه عمودی ساختمان‌ها اظهارکرد:‌ اگر در کلانشهری همچون تهران، مولفه های مرتبط با جابجائی و تامین هوای سالم بدرستی و در زمان مناسب مورد توجه قرار نگیرد ، ادامه این روند ضمن تحمیل خسارات بسیار سنگین ، موجب خواهد شد تا بهبود کیفی در  تهویه شهر را با موانع متعدد و چالش هایی از جمله هزینه‌های بسیار سنگین مواجه کند.

وی افزود: در کلانشهر تهران رویکرد سه دهه اخیر ، توسعه افقی و عمودی شهر بوده و هزینه‌های شهری از فروش تراکم در ساختمان‌ها تامین شده  و حتی به کریدورهای پیش بینی شده در نقاطی در پیرامون شهر که برای تلطیف هوای شهر و تهویه طبیعی در آن رحم نشده و ابر شهر تهران را در یک محیط بسته و بدون تهویه طبیعی هوا قرار داده است و به همین دلیل است که برای کاهش مخاطرات آلودگی هوا ، چاره ای جز رفتن شهروندان به سفرهای برون شهری، محدود کردن رانندگی در تهران و تعطیلی مدارس وجود ندارد.

به گفته این کارشناس ایمنی و ترافیک اقدامات انجام شده مانند مسکن برای بیماران مبتلا به سرطان است و نباید تنها به آن بسنده کرد.

براتی اضافه کرد:‌هرچند اقداماتی که در کوتاه مدت برای افزایش دانش ایمنی و ترویج فرهنگ خود امدادی در حوادث گازگرفتگی و همچنین مقابله با آلودگی هوا از سوی شهروندان انجام می‌شود تا حدودی موثر است اما سایر حلقه های مرتبط و به ویژه تولیدکنندگان وسایل گازسوز باید در مقابل وجود صدها هزار دستگاهی که تولید کرده و در اماکن مختلف نصب شده مسئول بوده و  تعهدات خود در خدمات پس از فروش و عرضه وسایل پر خطر را عمل کنند.

وی در پایان بر ضرورت اصلاح زیر ساخت‌ها و قوانین موجود در این زمینه تاکید کرد و گفت:‌ علاوه بر مردم باید دستگاه‌ها و نهادهای مسئول اعم از بخش خصوص و دولتی پای کار آمده و مسئولیت خود را ایفا کنند.

پورتال اطلاع رسانی سازمان آتش نشانی وخدمات ایمنی شهرداری شهریار

سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شهریار به عنوان مرکز آموزشهای تخصصی آتش نشانی های غرب استان تهران معرفی شد.

3335

پورتال اطلاع رسانی سازمان آتش نشانی وخدمات ایمنی شهرداری شهریار

آتش نشانان شهریار از سقوط کامل یکدستگاه خودروپژو 405 به داخل چاه فاضلاب در فازیک اندیشه جلوگیری کردند.

ساعت 01:30 بامدادروزیکشنبه چهاردهم آذرماه نودو پنج در پی فرو ریختن دهانه چاه در یک مجتمع مسکونی  و گزارش تلفنی ساکنین،ستاد فرماندهی آتش نشانی شهریار زنگ ایستگاه های 301 اندیشه و 101 مرکزی  را به صدا درآورد و امداد گران برای نجات حادثه دیدگان احتمالی عازم محل حادثه واقع درشهریار،فاز یک اندیشه،خیابان دهم شرقی شدند.

در بدو ورود  مامورین مشاهده گردید  کف پارکینگ یک مجتمع مسکونی در زیر چرخ های عقب خودرو پژو 405  فرو ریخته بود که همین عامل باعث گیر کردن خودرو و ایجاد شکاف بیشتر روی زمین شده بود.

آتش نشانان مستقر در محل با ایمن سازی و مهار نمودن زیر خودرو با استفاده از امکانات و تجهیزات،خودرو فوق را به آهستگی و دقت از روی دهانه چاه خارج کرده تا عمق و سطح گودال ایجاد شده بیش از پیش نشود و پس از این کار بررسی علت حادثه و ایمن سازی بعد از عملیات در دستور کار قرار گرفت.

شایان ذکر است در بررسی های به عمل آمده مشخص شد شکستگی لوله آب و فاضلاب و پارک خودرو بر روی دهانه چاه موجب تخریب طوقه چینی و در نتیجه ریزش قسمت کثیری از دهانه آن شده بود و ضمن محصور نمودن محل با نوار خطر به ساکنین توصیه گردید سریعا با هماهنگی مهندس ناظر نسبت به ترمیم و تخلیه چاه و بر طرف نمودن آن اقدام نمایند.

خوشبختانه این حادثه مصدومی نداشته است.

3323

3324

3325

3326

مطالب بیشتر...

مدیرعامل سازمان

 

003486

حمید رضا دمرچی لو

رئیس سازمان آتش نشانی

شهروندیار

Comp 1

دستورالعمل ایمنی ساختمان ها در برابر حریق و حوادث - آتش نشانی شهرداری شهریار buildings home house fire safety instructions pdf